Over Ard

Als jongen fietste ik met twee vrienden elke dag ‘kop over kop’ naar school; al racend probeerden we elkaar de loef af te steken. En op een racefiets was dat veel leuker en uitdagender dan op een brommer, waar andere jongens op reden.

We repareerden onze fietsen zelf in de schuur van mijn ouderlijk huis in Warnsveld. Dat werd al snel een volwaardige fietswerkplaats. Om de kostbare onderdelen te bekostigen werkte ik in tuinen van dorpsgenoten.
Fietsen en fietsen maken gaf me zo veel plezier dat het voor mij kraakhelder was wat na de middelbare school mijn volgende stap zou zijn: ik wilde fietsmonteur worden!

Na mijn opleiding werkte ik voor verschillende fietsenmakers in de omgeving van Zutphen. Vervolgens ging ik aan de slag als mecanicien voor het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie (NOC-NSF), en de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU).

Gaandeweg ontdekte ik hoe leuk ik het vond om naast het werken met ‘gewone’ stadsfietsen, racefietsen en mountainbikes, ook te sleutelen aan bijzondere fietsen, zoals: vakantie/trekking fietsen, sportieve tandems, gestroomlijnde ligfietsen, lage race-ligfietsen of de rug-aan-rug-ligfiets-tandem.

In 2007 startte ik mijn eigen bedrijf: Fiets-service Ard. Met een bus reed ik door het land om fietsers aan huis of fietsers met pech weer snel op weg te helpen.

Vanaf 2016 heb ik mijn eigen winkel en reparatieplaats aan De Worp 67 in Deventer. Loop gerust eens binnen. Ik deel graag mijn ervaring met je. Samen bedenken we de beste oplossing voor al jouw fietsvragen. Want als er één ding is dat mijn dag mooi maakt, dan is het wel het sleutelen aan jouw fietsplezier!